keskiviikko 26. elokuuta 2009

Barffaus

Olen tässä sairaana ollessani kuluttanut aikaa tutustumalla koirien raakaruokintaan eli barffaukseen (BARF = bones and raw food). Se meinaa siis luonnonmukaista ruokintatapaa, jossa pyritään jäljittelemään villien eläinten ruokavaliota ja jätetään pois teolliset tuotteet. En missään nimessä ole valmis opettelemaan kaikkea ja siirtymään kokonaan barffaukseen, noup. Täytyisi todella opiskella ja ottaa selvää ruokavaliosta, että homman saisi toimimaan. Luotan kyllä nappuloiden ravintoainepitoisuuksiin ja muutenkin pidän niitä hyvänä sapuskana hauvoille. Kuitenkin koen, että se on aika yksipuolinen ja tylsä vaihtoehto, kun sitä nakertaa toivottavasti monta monituista vuotta. Tässä muutama linkki aiheesta;

barffi.net
koiranruokinta.amaris.fi

Rambo on koko elämänsä syönyt nappuloiden lisäksi pieniä määriä kotiruokaa. Hyvin pieniä siis ja silloin tällöin. Nyt Bertun ongelmallisen ruokailun yhteydessä olen vähän lueskellut barffauksesta ja tehnyt muutamat mössöt ja paistokset ihan koiria varten. Haluan siis laajentaa poikien ruokavaliota ja tutustun aiheeseen lisää. Nappuloita en kuitenkaan jätä pois, that`s for sure.

Bertun kanssa siis pukkaa hieman koiramaailman syömishäiriötä. Se laiheliini riehuu kuin hullu, painii päivät pääkseen ja kuluttaa energiaa minkä kerkiää. Ruoka ei kuitenkaan tunnu olevan tarpeeksi mielenkiintoista. Nappulat ei mene, ei liotettuina eikä kovina kupista. Kaupan liharuoka ja kotiruoka maistuu, mutta omasta kupista se ei niitäkään mielellään syö, kuin viimeisessä hädässä, eli yöllä. ELI kyllä se tuntee nälän tunteen. Plussaa.

Olen syöttänyt sitä lusikalla ja antanut ruokaa kämmeneltä, jolloin se suostuu aterioimaan, mutta tuntuu että ei tarpeeksi suuria määriä. Nappuloita pikku snauza naposetelee pienen määrän, jos heitän niitä lattialle. Suurin piirtein reilun dl:n saan sille alas pentunappulaa kovana päivässä, kun heittelen lattialle, laitan vierityspalloon ja teetän tempppuja, jonka jälkeen palkitsen. B suostuu myös syömään nappuloita desimitasta, jolla annostelen (lue annostelin) sen nappulat kuppiin.

2 kommenttia:

  1. Meilläkin Debbie on syömävammanen, se on välillä jopa ihan mahdoton. Barffi osana ruokailua vois olla kiva kokeilla. Monet myös kehuu niitä koirien lihapullia!

    VastaaPoista
  2. eilen juteltiinkin asiasta, mutta jatkan täällä vielä asiasta.
    Pablolla raakaruoka on ollut hyvä vaihtoehto, vaikka en noudata sitä niinkuin pitää. Olen lisännyt riisiä ja persilijaa. Mulle suositeltiin laittamaan myös maissia ja kesäkurpitsaa. Maissit olis varmaan kannattanut jauhaa, koska ne tuli kokonaisena ulos.
    Riisn lisäsin sen takia, että vatsa oli kovalla. Mua varoitettiin, että se saattaa muuttua sitten tuosta noin vain löysäksi. Niin myös kävi. Riisin avulla saatiin tilanne tasaantumaan.
    Mä en aijo toistaseksi nappuloita Pablolle antaa, vaiks ne onkin helppoja käyttää ja varsinkin matkailu nappuloiden kanssa on niin paljon helpompaa!! Mut koiran iho on nyt parempi, eikä raavi itseään samaan tahtiin kuin ennen.
    Suosittelen kokeilemaan.
    Venla

    VastaaPoista