torstai 20. elokuuta 2009

Agilityä

Eilen alkoi Rambon agilitytreenit Kalasataman kentällä. Rambo oli jo ennen tuntia into piukassa ja hötkyili joka suuntaan. Vähän mietin, että mitenkähän käy kontaktin, mutta hyvinhän kaikki sitten sujui. Suurin osa treenereistö oli uroksia, mutta mitään ärinää suurempaa ei saatu aikaan.

Rambo veti vanhat tutu esteet hienosti. Treenasin tarkoituksella putkea ja pidensin + kääntelin sitä joka kerta vähän enemmän ja enemmän. Jätkä juosta hölkköäsi lähes täyspitkän U:n muotoon laitetun putken ihan kevyesti. Se on niin noheva poika. lisäksi iso A on tuottanut vähän pään vaivaa, eikä muuten tuota enää sekään. Rauno kiipesi kevyesti mun pään korkeuteen (170 cm) ja lasketteli alas, muistan 90% tassuttaa kontaktipinnalle. Ei tietoakaan pelkäämisestä.

Uutena juttuna kokeiltiin pussia, joka olikin jännä. Läpi se juoksi aina kun edes vähän piti päätä auki, mutta heti kun antoi vaan olla Rambo kieltäytyi juoksemast läpi. Ilmeisesti pieni määrä valoa riitti voittamaan sen uskalluksen. Tätä treenataan ensi kerralla kuten keinua, joka ei varmasti tulemaan olemaan mikään piece of cake. Myös rengas oli uusinta uutta ja meni kuin leikiten. Ihmeellinen pikku mies tuo Rambo. Treenien vetäjäkin kehui Ramboa jänteväksi, ketteräksi ja ajattelevaksi. No meikäläinenhän siinä tietysti rinta rottingilla vieressä että "kyllä, kyllä". Viikon päästä taas uusiksi, jee.

Pepeto oli mukana treeneissä kannustustehtävissä. Kun Rambo hävisi näköpiiristä se tuli levottomaksi ja rupesi itkemään. Ne on niin kasvaneet kiinni toisiinsa. Veljekset kuin ilvekset. Pikku ilves aloittaakin tokon syyskuun alussa. Sitten kun käytös ja kontakti on mallillaan pääsee Berttukin agilityhommiin. "Hyppy" ja "putkeen" tulikin jo kesällä opittua. Siitä on hyvä jatkaa.

Mätsäreitä on taas ollut ihan kivasti, mutta nyt ei olla pariin kertaan päästy käymään. Harmi, koska vauva alkaa handlata kehäkävelyn eikä olla päässyt sitä vielä livenä kokeilemaan. Seuraavan kerran taidetaan mätsäröidä 5.9. ja 10.9. Siitähän ei sitten enää ole aikaakaan, kun todellinen koitos on edessä. 3.10. Hyvinkään erkkari. Ja se se vasta jännittääkin.

1 kommentti: